اگر تا به حال فرصت آشنایی با مفهومی مثل بیزینس پلن (طرح کسب و کار) را نداشتهاید، با ما همراه باشید تا در ماینتک به شما بگوییم طرح کسب و کار یا طرح تجاری استارتاپ چیست و طرح تجاری استارتاپ خود را چطور طراحی کنید.
طرح کسب و کار یا همان Business Plan سندی مکتوب از طرحی تجاریست که به طور مفصل از نقطه صفر تا صد مواردی که باید برای راهاندازی یک استارتاپ بدانید را شامل میشود. مثل اهدافی که برای رسیدن به آنها، سراغ یک استارتاپ جدید رفتهاید یا مثلاً استراتژی کسب و کاری که معمولاً مربوط به استارتاپی جدید هم هست و باید آن را برای دستیابی به اهداف مد نظرتان آماده کنید. از مزایای اصلی طرح کسب و کار استارتاپها هم میتوان به این نکته اشاره کرد که مواردی مثل اطلاعات مربوط به بازاریابی، حسابهای مالی و عملیاتی هم در آن ثبت میشود.
برنامهی تجاری و بیزینس پلن از جایی اهمیت پیدا میکند که علاوه بر داشتن یک برنامه مشخص، ما را با اطمینان بیشتری به سرمایه دلخواه استارتاپ مدنظرمان برساند و این درست همان مسیر قرارگیری در راه ثبت استارتاپهاست، مسیری که بتوان خود را در مسیر پیشرفت کسب و کار مورد نظر قرار داد.
البته گرچه این ایدهها به ویژه برای استارتاپهای جدید مفید است اما هر استارتاپ باید برنامه تجاری خاص خود را داشته باشد. در حالت ایدهآل، هر استارتاپ اول به طور آزمایشی برنامه را بررسی میکند تا ببیند آیا اهداف مورد نظرش برآورده میشوند یا در طول مسیر و بسته به شرایط تغییر و تحول پیدا میکنند و از استارتاپ مدنظر خود دور میشوند؟ گاهی اوقات هم یک برنامه تجاری جدید برای استارتاپ تهیه می شود که قرار است به دور از تمام ایدههای کار شدهی گذشته و در جهتی جدید حرکت کند، جهتی که شما را در سریعترین زمان ممکن به استارتاپ مورد نظرتان میرساند.
معمولاً افرادی سراغ بیزینس پلن میروند که ایدهی هدفی بزرگ و پر سرمایه را برای استارتاپ خود در سر دارند. برای رسیدن به اهداف کوچک و یا کوتاه مدت، نیازی به داشتن بیزینس پلن برای راهاندازی استارتاپ نیست. به بیان سادهتر، هرچه صفرهای عدد مورد نظر شما بهعنوان سرمایه نهایی برآورد هدفتان بیشتر باشد به بیزینس پلن دقیقتری برای راهاندازی استارتاپ نیاز است. در مثالی ساده اگر مسیر سفر را همان فاصله خود تا استارتاپ مورد نظرمان در نظر گرفته و نقشه راه را بیزینس پلن در نظر بگیریم، به یاد سپردن نقشهی یک مسیر طولانی سختتر است و لزوم وجود نقشه در آن بیشتر حس میشود و در نهایت “هرکه بامش بیش، برفش بیشتر”.
مهمترین نکته برای انتخاب درست نوع بیزینس پلن برای هر استارتاپ، شناخت کافی و درست از جامعه هدف و مشتریان آن استارتاپ است. هر کدام از انواع مدلهای بیزینس پلن، روی موضوع خاصی تمرکز دارند.
بیزینس پلنهای داخلی (The Internal business plan)، برنامههای مورد نیاز برای رشد بیزینس استارتاپ ما هستند.
در بیزینس پلن خارجی (The External business plan)، ما بیشتر از جزئیات، با کلیات در ارتباط هستیم، کلیاتی که برگ برنده ما برای کسب سرمایه نهایی و مورد نظر در استارتاپ ایدهآلمان خواهد بود.
بیزینس پلن تک صفحهای به سادهترین بیان ممکن یعنی انتقال حداکثر اطلاعات در حداقل زمان ممکن.
#ماینتک #شتابدهنده #شتاب_دهنده #شتابدهنده_معدنی #شتاب_دهنده_معدنی
#شتابدهنده_حوزه_معدن_و-صنایع_معدنی #شتاب_دهنده_حوزه_معدن_و_صنایع_معدنی