این شرکت بهگفتهی منابع خبری، در حال گفتگو با بانکها در خصوص امکان صدور اوراق است و تصمیم نهایی انتظار میرود در اواخر سال ۲۰۲۵ اتخاذ شود.
شرکت معادن نقش حیاتی در استراتژی عربستان سعودی برای ایجاد معدن به عنوان سومین پایه اقتصادی در کنار نفت و پتروشیمی ایفا میکند.
طبق گزارش بلومبرگ، شرکت معدنکاری دولتی سعودی، معادن، در حال بررسی فروش اوراق قرضه بینالمللی در سال جاری به منظور تسهیل برنامه سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد دلاری (۴۵ میلیارد ریالی) خود تا پایان دهه است.
به نقل از مدیرعامل معادن، باب ویل، این شرکت در حال گفتگو با بانکهای بین المللی درباره امکان انتشار این اوراق است و تصمیمگیری در این زمینه در اواخر سال ۲۰۲۵ مورد انتظار است.
ویل اشاره کرد: “ما در پنج سال آینده به طور متوسط سالی ۲.۵ میلیارد دلار برای رشد کسبوکار فسفات، کسبوکار آلومینیوم و کسبوکار طلا و فلزات اساسی خود هزینه خواهیم کرد.”
او بر اهمیت حفظ کارایی سرمایه برای اجرای پروژههای جدید بدون فشار به ترازنامه تأکید کرد.
معادن، که اکثریت سهام آن در مالکیت صندوق سرمایهگذاری عمومی (PIF) عربستان سعودی است، نقش مهمی در استراتژی کشور برای ایجاد معدن بهعنوان سومین رکن اقتصادی در کنار نفت و پتروشیمیها ایفا میکند.
این طرح بخشی از طرح اقتصادی ولیعهد محمد بن سلمان است.
فروش اوراق قرضه توسط معادن به افزایش اخیر کشور در انتشار بدهیها توسط دولت و شرکتهای دولتی برای تامین مالی برنامههای سرمایهگذاری گسترده اضافه خواهد شد.
عربستان سعودی، که یکی از صادرکنندگان اوراق قرضه در بازارهای نوظهور است، قبلاً اوراق قرضه دولتی به ارزش ۱۲ میلیارد دلار و وام ۷ میلیارد دلاری برای صندوق سرمایهگذاری عمومی (PIF) در سال ۲۰۲۵ را آغاز کرده است.
این توسعه با تلاشهای ریاض برای تقویت بخش معدنی خود همسو است، که با وجود تلاشها برای جذب شرکتهای بینالمللی، پیشرفت محدودی داشته است.
معادن با صندوق سرمایهگذاری عمومی برای تشکیل شرکت مناره معدنی همکاری کرده است که بر روی خرید داراییهای خارجی متمرکز است.
اولین خرید مناره، سهم ۱۰ درصدی در کسب و کار فلزات پایه شرکت واله بود.
ویلت، که همچنین در هیئت مدیره این کسب و کار حضور دارد، گفت: “مناره یک خط لوله سالم از معاملات را که به آنها نگاه میکنیم، دارد.” او از مشخص کردن تعداد معاملات پیشبینی شده برای سال ۲۰۲۵ خودداری کرد.
به تازگی، آرامکو و معادن توافقات غیرالزامآوری برای تأسیس یک مشارکت مشترک در زمینه اکتشاف مواد معدنی و استخراج معادن در عربستان سعودی امضا کردند.
مشارکت پیشنهادی بر روی استخراج لیتیم از ذخایر با غلظت بالا و پیشبرد تکنولوژیهای استخراج مستقیم لیتیم متمرکز خواهد شد، با این امکان که تولید ممکن است از سال ۲۰۲۷ آغاز شود.