در سال های اخیر محدودیت های مصرف انرژی بر شرکت ها و صنایع مادر و استراتژیک یکی از موانع جدی تولید در کشور بوده است. به طور خاص، محدودیت های انرژی (برق و گاز). در ۳ سال گذشته باعث زیان ۱.۵۵۵ هزار تنی فولاد خوزستان به ارزش حدود ۸۶۹ میلیون دلار شده است. این رقم معادل زیان بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان است! با توجه به این خسارت هنگفت، ۱۷ هزار نفر از کارکنان فولاد خوزستان انتظار دارند امسال با محدودیت انرژی مواجه نشوند.
زمانی که شرکتهای بزرگ و مادر با محدودیتهایی در مصرف برق مواجه میشوند، آسیبها نه تنها متوجه آنها و کارکنانشان میشود، بلکه این آسیبها به صنایع پایین دستی، بازار کالا و ارز و کل اقتصاد کشور سرایت میکند.
در تابستان ۱۴۰۰ که قیمتهای فولاد در بازار خوب بود، ناگهان صنعت فولاد ایران با محدودیتهای شدید برق مواجه شد. محدودیت های انرژی امسال باعث زیان ۶۳۸ هزار تنی فولاد خوزستان به ارزش حدود ۴۳۴ میلیون دلار شد.
محدودیتهای برق در تابستان سال ۱۴۰۲ بیش از سال ۱۴۰۱ بود و به واسطه این محدودیتها، فولاد خوزستان ۵۴۰ هزار تن از تولید فولاد برنامهریزی شده خود را به ارزش حدوداً ۲۵۲ میلیون دلار از دست داد.
در سال ۱۴۰۱ کارکنان شرکت فولاد خوزستان طعم تلخ محدودیت های مصرف انرژی را احساس کردند و در نتیجه این محدودیت ها ۳۷۲ هزار تن از تولید فولاد این شرکت به ارزش بیش از ۱۸۳ میلیون دلار از بین رفت.
متاسفانه محدودیت های برق در تابستان ۱۴۰۲ بیشتر از سال ۱۴۰۱ بود و به دلیل این محدودیت ها، فولاد خوزستان ۵۴۰ هزار تن از تولید فولاد برنامه ریزی شده خود را به ارزش حدود ۲۵۲ میلیون دلار از دست داد.
منبع: Mining News Agency
https://www.miningnews.ir/En/News/628560