سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: تجارت غیرنفتی بین ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۱ با رشد ۳۰ درصدی در وزن و ۴۸ درصدی در ارزش همراه بوده است.
سید روح الله لطیفی در خصوص تجارت غیر نفتی ایران و پاکستان گفت: از تجارت دو میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلاری ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۱، بیش از سه میلیون و ۵۳۸ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۸۸ میلیون و ۱۶۱ هزار دلار سهم صادرات ایران به پاکستان و ۷۴۶ هزار و ۷۰۰ تن کالا به ارزش ۸۴۱ میلیون و ۸۱۸ هزار دلار سهم واردات ایران از پاکستان بوده است.
وی افزود: در مجموع در سال ۱۴۰۱ بیش از چهار میلیون و ۲۸۵ هزار تن کالای غیر نفتی به ارزش دو میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار بین ایران و پاکستان تبادل شد که این میزان نسبت به سال قبل با رشد ۳۰ درصدی در وزن و ۴۸ درصدی در ارزش همراه بوده است.
لطیف بیان داشت: صادرات ایران به پاکستان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۰ درصدی در وزن و ۱۸ درصدی در ارزش همراه بوده و واردات ایران از پاکستان نیز ۱۱۹ درصد در وزن و ۱۷۰ درصد در ارزش افزایش داشته است.
سخنگوی سابق گمرک در خصوص تجارت با پاکستان در بهار ۱۴۰۲ گفت: صادرات ایران به پاکستان در فصل بهار به ۹۶۸ هزار تن کالا به ارزش ۴۳۸ میلیون دلار رسید که با رشد ۵۷ درصدی همراه بوده و واردات از پاکستان به ایران نیز با ۱۴۰ هزار و ۴۴۳ تن به ۱۷۶ میلیون دلار رسید که به دلیل محدودیت در واردات برنج در سال جاری نسبت به مدت مشابه کاهش ۱۰ درصدی داشته است.
سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص عمده کالاهای صادراتی ایران به پاکستان بیان داشت: عمده ترین کالاهای صادراتی ایران به همسایه جنوب شرقی، مشتقات نفتی، گاز مایع ،محصولات پتروشیمی، انواع روغن صنعتی و روغن موتور، میوه و تره بار، صیفی و سبزی، مصالح ساختمانی، محصولات فولادی، کاشی و سرامیک، لوازم خانگی، کود، قیر، حلال ها و مواد شیمیایی، شوینده ها و محصولات آرایشی و بهداشتی، محصولات پلاستیکی، لوله و شیلنگ، لاستیک و تیوپ خودرو و موتور سیکلت، پوست دباغی شده، کاغذ، دستمال کاغذی، نخ و پارچه، فرش و موکت، پوشاک و کفش، شیشه و آئینه، یخچال، اجاق گاز، گاو صندوق، کولر، لوازم آشپزخانه، سیم و کابل، لوستر و ….بودند.
وی در خصوص عمده کالاهای وارده از پاکستان بیان داشت: نزدیک به ۸۰ درصد واردات ایران از پاکستان در فصل بهار انواع برنج بود که ۱۴۰ میلیون دلار از واردات ۱۷۶ میلیون دلاری ایران از این کشور را به خود اختصاص داده، بعد از برنج دام زنده و گوشت با ۱۴.۵ میلیون دلار، انبه با ۱۲.۲ میلیون دلار، کنجد با ۶.۹ میلیون دلار قرار دارند و موز، نخ و پارچه، لوله های بدون درز، ماشین آلات بستهبندی و ماشین آلات مکانیکال صنعتی از دیگر کالاهای وارده از پاکستان به ایران در فصل بهار بودند.
لطیفی بیان داشت: با سفر وزیر خارجه به پاکستان شاهد اجرایی شدن تفاهم نامه ها و تصمیمات دو کشور مبنی بر تجارت آزاد بین دو کشور، تسهیل تردد در حمل کالا، فعال شدن کریدور غرب به شرق، تقویت امنیت مرزها، بهره گیری از ظرفیت کریدور ریلی و جاده ای اکو و تقویت مرزها و بازارچه های تجاری در آینده ای نزدیک به تجارت پنج میلیارد دلاری بین دو کشور نزدیک شویم.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۱۳ مرداد ماه در نشست فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری بین ایران و پاکستان در شهر کراچی حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
سند همکاریهای اقتصادی و تجاری بین اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و اتاق بازرگانی کراچی در حضور وزیر امور خارجه و مقامات ایالتی سند پاکستان به امضا رسید.
وزیر خارجه در این نشست گفت: وزیر خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامیایران با الهام از اصل طلایی سیاست خارجی خود تحت عنوان «اول همسایگان» و همچنین بر مبنای راهبرد توسعه روابط با کشورهای اسلامی، ارتقای مناسبات خود با پاکستان را در اولویت قرار داده است.
منبع: معدن نیوز