تولید جهانی فولاد خام – شمش، محصولات نیمه تمام (شمش، بلوم، اسلب) و فولاد مایع برای ریخته گری – با ۳.۹ درصد کاهش به ۱۸۸۵ میلیون تن (میلیون تن) در سال ۲۰۲۲ رسید که اولین کاهش سالانه از سال ۲۰۱۵ است.
طبق داده های انجمن جهانی فولاد، از سال ۲۰۰۹ و دومین کاهش شدید به سال ۱۹۹۶ بازمی گردد. این امر تولید را به جایی که در سال ۲۰۲۰ بود بازگرداند و در نتیجه جهش ناشی از محرک در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت.
تولید در چین که بیش از نیمی از فولاد خام جهان را تولید می کند، برای دومین سال متوالی کاهش یافت، اما این بار کمتر از سایر نقاط جهان بود و سهم چین بخشی از سهمی را که در سال ۲۰۲۱ از دست داده بود، به دست آورد.
اکنون چهار دوره کاهش تولید سالانه فولاد خام در ۲۸ سال گذشته وجود دارد:
بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۸ (-۲.۷%);
بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۹ (-۷.۸%);
کاهش در سال ۲۰۱۵ (-۳.۰٪)؛
کاهش تولید در سال ۲۰۲۲ (-۳.۹٪).
چین علیه بقیه جهان
از سال ۲۰۰۰، تولید جهانی فولاد خام ۱۲۲ درصد افزایش یافته است، بیشتر آن در چین است: در این دوره، تولید چین ۷۳۵ درصد افزایش یافته است. تولید آمریکای شمالی ۱۸ درصد کاهش یافت و تولید در بقیه جهان بدون چین و آمریکای شمالی ۲۹ درصد افزایش یافت.
در آمریکای شمالی (ایالات متحده، کانادا، مکزیک)، تولید فولاد خام به زیر سطح سال ۱۹۹۶ کاهش یافته است. در سال ۲۰۲۲، پس از افزایش ۱۶.۶ درصدی در سال ۲۰۲۱، ۵.۶ درصد کاهش یافت و به ۱۱۱ میلیون تن رسید. تولید ایالات متحده تقریباً سه چهارم تولید آمریکای شمالی را تشکیل می دهد.
در سایر نقاط جهان بدون چین و آمریکای شمالی، تولید فولاد در سال ۲۰۲۲ پس از جهش ۱۳.۰ درصدی در سال ۲۰۲۱ ۶.۶ درصد کاهش یافت.
در سال ۲۰۲۰، سهم تولید فولاد چین به رکورد ۵۶.۶ درصد از تولید جهانی رسید. در سال ۲۰۲۱، سهم به ۵۲.۷ درصد کاهش یافت. در سال ۲۰۲۲، از آنجایی که تولید فولاد چین کمتر از تولید در سایر نقاط جهان کاهش یافت، سهم آن به ۵۴.۰ درصد رسید.
سهم آمریکای شمالی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد کاهش یافت. این سهم از سال ۲۰۱۷ پس از یک روند نزولی طولانی و پیوسته از سهم ۱۶.۶ درصدی در سال ۱۹۹۶، بین ۵.۳ تا ۶.۳ درصد محدود شده است.
سهم بقیه جهان بدون چین و آمریکای شمالی در سال ۲۰۲۲ به ۴۰.۱ درصد کاهش یافته است.
منبع: معدن نیوز