شتاب دهنده از مرکزی تشکیل شده است که Accelerator مرکزی که رشد سریع و سالم را برای شرکت های نوپا امکان پذیر می کند. از آن جا که تعداد زیادی از دارندگان ایده ها و نوآوری ها از توانایی مالی کافی یا شبکه دانش و بازاریابی برای توسعه تجارت خود برخوردار نیستند، شتاب دهنده طیف کاملی از خدمات لازم برای توسعه تجارت در حال ظهور را فراهم می کند: مانند تأمین منابع مالی، انواع مختلف مشاوره، فن آوری و تجهیزات و همچنین فضایی برای راه اندازی استارت آپ ها تقریباً در مدت زمان کوتاه انجام گیرد.
در واقع وظیفه اصلی شتاب دهنده ارتقاع و تبدیل آن به شرکتی است که پس از ترک پشتیبانی شتاب دهنده می تواند به تنهایی در بازار رقابت کند و رشد کند. شرکت های دانش بنیان در ساختار کسب و کار در کشور علاوه بر علاقه بسیاری از نهاد ها و تصمیم گیرندگان به شرکت های نوپا، تقریباً همه سازمان های خصوصی و دولتی فعالیت خود را در زمینه استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان آغاز کرده اند. بسیاری از شرکت های نوپا و تازه کار نوعی شتاب دهنده هستند.
این گروه ها، شرکت ها و سایر مو institutions فعال در این بخش در حال حاضر در زمینه جذب و القای ایده های ناب، نوآورانه و فناوری به منظور تبدیل این پروژه ها به شرکت های موفق فعال هستند.
Y Combinator لقب گرفته، برخلاف مراکز رشد سنتی، فقط برای مدت کوتاهی خدمات راه اندازی شده را ارائه داده است. وظیفه این گروه این بود که بسیاری از استارت آپ ها هم زمان وارد مرکز شوند و خدمات دریافت کنند و بعد از چند ماه آن ها آن را ترک کردند و این در حالی بود که مراکز رشد از نظر بازه زمانی برای ارائه بسیار انعطاف پذیر بودند.
خدمات به استارت آپ ها. به طور خلاصه، آن ها مترونوم را صدا زدند. بنابراین وایکومبینر به اولین شتاب دهنده استارت آپی جهان تبدیل شد و اصطلاح “شتاب دهنده استارت آپ” یا به طور خاص تر، شتاب دهنده راه اندازی، اصطلاحی آشنا و گسترده در دنیای تجارت امروز شد. در حال حاضر تعداد زیادی از کشورها با موضوع اختراعات و نوآوری های بازاریابی به منظور ترویج اقتصاد مبتنی بر فناوری که در کشور ما به عنوان اقتصاد دانش بنیان شناخته می شود، سر و کار دارند.
علاقه به این مراکز شتاب دهنده در سراسر جهان است و همچنین در اقتصاد جهانی تغییراتی ایجاد شده است.
شتاب دهنده ها شرکت هایی هستند که در رشد ایده های جدید سرمایه گذاری می کنند. این به صاحبان ایده و استارت آپ ها کمک می کند تا تعریف و نمونه اولیه محصول یا خدمتی را که می خواهند در صنعت ایجاد کنند، ارائه دهند.
همچنین به دارندگان ایده کمک می کند تا هویت ها را مشخص کنند و منابعی مانند سرمایه و نیروی کار را فراهم کنند. معمولا برنامه های ارائه شده توسط شتاب دهنده ها از نظر زمانی محدود هستند و در بیشتر موارد این مدت در حدود ۳ ماه مورد انجام قرار می گیرد که آن ها سعی می کنند در این بازه زمانی مقدار کمی سرمایه، محل کار و امکانات را برای کسانی که ایده دارند فراهم کنند.
شتاب دهنده های راه اندازی در طول هفته برای صاحبان ایده و اعضای تیم نیز دوره های آموزشی برگزار می کنند. در واقع، یکی از بزرگ ترین فرصت های دارندگان ایده در این مدت کوتاه اتصال و شبکه ای از متخصصان، کارآفرینان، فارغ التحصیلان بازرگانی، سرمایه گذاران و مدیران سایر شرکت ها است.
چالش های شتاب دهنده
از مهم ترین چالش های پیش روی استارت آپ ها چالش های رفتاری، مالی، فکری، بازاریابی و شناسایی است. می توان بر این چالش ها کار را تا حد زیادی به هدف تعیین شده نزدیک تر کرد، اما در بیشتر موارد منجر به شکست استارت آپ ها می شود. بزرگ ترین دلیل چالش های موثر در شکست سریع استارت آپ ها، کمبود تجربه و عدم پشتیبانی است.
و اگرچه برخی از افراد معتقدند که عدم حمایت مالی می تواند یک مشکل اساسی برای استارت آپ ها باشد ، اما تجربه نشان داده است که اگرچه مشکلات مالی باعث راه اندازی این پروژه می شود، عدم موفقیت در استارت آپ ها، اما مسئله اصلی عدم حمایت و تخصص در زمینه های تفکر، بازاریابی، تعیین هدف و مواردی از این دست.
این روند رو به رشد به این دلیل است که شرکت ها دریافته اند که کار با شتاب دهنده ها روش خوبی برای ارتباط با استارتاپ ها است. از طرفی دیگر شتاب دهنده ها تشخیص می دهند که در همکاری با شرکت ها می توانند سرمایه کار خود را افزایش دهند. مشاغل با همکاری شتاب دهنده ها می توانند برنامه های شتاب خود را به خارج از کشور برسانند. زیرا آن ها منابع و مهارت های محدودی در تسریع راه اندازی کسب و کار دارند.
اجرای سریع و مقرون به صرفه نرم افزار: همکاری با شتاب دهنده ها به سازمان اجازه می دهد تا برخی از برنامه ها را از خارج برون سپاری کند. برنامه هایی که به دلیل آزمایش با مترونوم می توانند در مدت زمان کوتاهی به خوبی اجرا شوند.
گسترش شبکه ارتباطی
با دستیابی به شبکه ارتباطی تسریع شده، تعاملات این شرکت با افراد دیگر و سایر شرکت ها افزایش می یابد که همین امر باعث معروفیت بیشتر برند شرکت می شود.
با آخرین تحولات همراه باشید: با توجه به تغییر شرایط شتاب دهنده ها ، کار با آن ها اطلاعات بازارهای جدید و ساختار رقبای بالقوه را حفظ می کند برخی از آن ها مبتنی بر شتاب دهنده ها هستند.
ایجاد یک شبکه همکاری نوآورانه: برخی از اعضای شرکت می توانند به عنوان مربی در شتاب دهنده عمل کنند. با اختصاص بخشی از وقت اعضای اجرایی شرکت به نوآوری، می توان محصول یا خدمات جدیدی را در استارت آپ تحت نظارت شرکت و در شتاب دهنده تولید کرد.
ایجاد یک مارک ابتکاری
همکاری با شتاب دهنده ها و استارتاپ هایی که نماد نوآوری در جامعه هستند. این کمک می کند تا مارک تجاری شرکت با یک مارک نوآور شناخته شود.
Tekstars ، Boot Camp و NUMA چند نمونه از شتاب دهنده ها هستند که با شرکت های مختلف همکاری نزدیک دارند. لازم به ذکر است که تمرکز بیش از حد برخی شتاب دهنده ها بر درآمدزایی از طریق ارائه خدمات به شرکت ها منجر به غفلت آن ها از برنامه اصلی استارت آپ ها می شود.