قبل از توضیح شتاب دهنده در موضوعات استارت آپی لازم است که ساز و کار یک استارت آپ را برای شما تشریح کنیم چرا که شتاب دهنده یک رکن اصلی استارت آپ می باشد که بدون آن به سختی می تواند به هدف خود برسد و یا شاید هم بدون آن هم نرسد.
استارت آپ به طور کلی به مجموعه ایی از فعالیت ها گفته می شود که در آن سعی می شود تمامی ایده های نو در رابطه با یک موضوع جمع آوری شود و تحت بررسی قرار گیرد و در آخر بهترین ایده های مربوطه به آن موضوع انتخاب شوند. به طور مثال در حوزه حمل و نقل اگر استارت آپی تشکیل شود تمامی افراد با گروه هایی که از قبل تشیکل داده اند در آن ثبت نام کرده و بر روی ایده ایی که در حوزه حمل و نقل دارند کار خواهند کرد.
شتاب دهنده ها توسط چه کسانی سازماندهی می شود؟
این ایده نباید تکراری و ناکار آمد باشد و همچنین باید بین تمامی ایده های دیگر برتر و به صورت بهینه انتخاب شود تا در استارت آپ پذیرش شود. امروزه استارت آپ های دانشگاهی که توسط دانشجویان تشکیل می شود جزء بهترین استارت آپ ها می باشند چرا که ذهن خلاق یک دانشجو که کاملا آزاد و رویا پرداز می باشد، می تواند ایده خوبی را ارائه دهد.
ما در استارت آپ ها تنها به ایده نیاز نداریم بلکه به پشتیبانی نهاد و شرکت ها هم نیاز خواهیم داشت. چرا که یک ایده بدون حمایت های مالی و اقتصادی هیچ وقت به هدف خود نخواهد رسید و فقط در ذهن و کاغذ باقی خواهد ماند. از همین رو برای استارت آپ ها نیاز است یک سری شرکت های معروف و نهاد های خصوصی و دولتی به عنوان پشتیبان و حمایت کننده فراهم کنیم تا افرادی که در آن شرکت می کنند با اطمینان خاطر روی ایده خود کار کنند.
به این حمایت کنندگان که شامل نهاد های دولتی و خصوصی می شوند، شتاب دهنده می گویند. کلمه شتاب دهنده به این دلیل برای این حمایت کنندگان انتخاب شده است که با حمایت خود از ایده برتر می توانند در به واقعیت پیوستن ایده کمک بسازیی کنند و سرعت کار را بسیار افزایش دهند.
زمینه های استفاده از شتاب دهنده:
بر فرض مثال، اگر در یک استارت آپ حوزه حمل و نقل، یک ایده در رابطه با موضوع حمل و نقل مورد پذیرش قرار گیرد و به عنوان ایده برتر قبول شود، باید تحت حمایت یک نهاد خصوصی و دولتی نیز قرار گیرد تا بتواند چالش هایی که ممکن است در رابطه با فعالیت هایش به وجود آید، به خوبی روبه رو شود.
اگر بخواهیم مثال واقعی را در اینجا توضیح دهیم می توانیم به ایده جای پارک اینترنتی نیز اشاره کنیم. با این ایده دیگر شما نیاز نیست دنبال جای پارک باشید، از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه می توانید قبل از رسیدن به مقصد یک جای پارک در همان موقعیت مقصدتان سفارش دهید و بدون نگرانی از پیدا نکردن جای پارک و… به مقصد رسیده و ماشین خود را در آنجا پارک کنید.
با توجه به این ایده لازم است چندین نهاد مرتبط آن را به خوبی حمایت کنند تا افرادی که این ایده را طراحی کرده اند بتوانند آن را عملی کنند. به طور کلی ایده ایی که بدون پشتیبانی باشد به سختی می شود آن را عملی کرد و حتی ممکن است عملی هم نشود و در وسط کار با شکست مواجه شود.
فواید شتاب دهنده بر روی استارت آپ ها:
نهاد های مرتبط با ایده جای پارک اینترنتی باید در حوزه حمل و نقل مانند پلیس راهنمایی و رانندگی، شهرداری و دیگر نهاد های دولتی باشند که با سرمایه گذاری در آن به عمل سازی ایده کمک بسازیی کنند این کمک و حمایت را شتاب دهنده می گویند.
این حمایت کنندگان که به عنوان شتاب دهنده در حوزه استارت آپی شناخته می شوند، تنها بر موضوعات مالی تمرکز نخواهند داشت بلکه در موضوعاتی مانند مشکلات اداری و قوانینی هم به شرکت های نو پا کمک بسزایی را خواهند کرد.
اگر شما به عنوان یه شتاب دهنده می خواهید به استارت آپ ها بپیوندید باید در نظر داشته باشید که چالش ها و مشکلاتی که ممکن است در سر راه ایده مورد نظرتان به وجود آید را از قبل شناسایی کنید و با توانایی های خود آن ها را بسنجید که آیا می توانید در رفع آنها به ایده کمک کنید یا خیر.
شتاب دهنده از یک طرف بسیار کمک کننده به ایده استارت آپی می باشد ولی اگر در صورتی که پیش بینی های خود را از نظر حمایتی به ایده، دچار اشتباهاتی شده باشد ممکن است به طور کلی ایده را از بین ببرد. چرا که کسانی که ایده را توسعه داده اند به شما که مسئول شتاب دهنده هستین کاملا اعتماد کرده اند و منتظر هستند با حمایت های شما بتوانند ایده خود را عملی سازند.
ولی اگر متوجه شوند که قادر بر این موضوع نیستید ممکن است به طور کلی از کار بر روی این ایده منصرف شوند چرا که تصور خواهند کرد که دیگر شتاب دهنده ها هم این توانایی را نخواهند داشت.
هدف شتاب دهنده در کسب و کار ها:
هدف از شتاب دهنده در همه کسب و کار های مورد نظر ایجاد امکاناتی از قبیل رشد سریع و صحیح استارت آپ ها را مهیا می سازد، این گروه در مورد بسیاری از استارت آپ ها بود که هم زمان وارد مرکز می شدند و خدمات دریافت می کردند که پس از گذر چند ماه آن ها خارج شدند، اما مراکز رشد از نظر بازه زمانی برای ارائه خدمات به استارت آپ ها بسیار انعطاف پذیر بودند.
مجموعه ای کامل از خدمات مورد نیاز برای رشد یک کسب و کار نوپا در مواردی از قبیل منابع مالی، انواع مشاوره، فناوری ها، تجهیزات مختلف و فضایی برای مستقر شدن شرکت نوپا در یک بازه زمانی تعریف شده در اختیار شرکت نوپا قرار می دهند تا بتوانند فعالیت خود را در این حوزه ادامه دهند، بنابراین یک شتاب دهنده در حقیقت نوعی تقویت برای استارت آپ نوپا می باشد که همه کسب و کار ها نیاز واقعی به آن دارند تا بتوانند هر چه سریع تر به مسیری که در پیش رو دارند دست یابند.