محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، روز چهارشنبه ۲۰ مهرماه به همراه جمعی از معاونان و مدیران شرکت، ضمن حضور در ناحیه نورد سرد، پس از دیدار با مدیران و کارکنان این ناحیه از نزدیک فرایند تولید در این خط را مورد بازدید قرار داد و تصریح کرد: همانگونه که پیشازاین تأکید شده بود، باید از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کنیم که خوشبختانه امروز با راهاندازی مجدد این خط، گام دیگری در مسیر پاسخگویی هرچه بهتر و بیشتر به نیاز بازار و مشتریان برداشته شد.
وی با بیان اینکه خط اسلیتر به لطف خداوند و با همت کارکنان، مجددا در مدار تولید قرار گرفته است گفت: یکی از اهداف ترسیمشده در رویکرد جدید مدیریت فولاد مبارکه استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود است. به لطف خداوند در کشور ما و بهطور مشخص در فولاد مبارکه، ظرفیتها و زیرساختهای خیلی خوبی ایجاد شده، ولی متأسفانه به نحو مطلوب از این ظرفیتها استفاده نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: در کنار برنامههای توسعه جدی، بلندپروازانه و ارزشمندی که در فولاد مبارکه آغاز کردهایم، در حوزههای مختلف اعم از خطوط زنجیره تولید و حوزههای زیرساختی و توسعهها، استفاده حداکثری از ظرفیتها را مورد مطالبه و تأکید قرار دادهایم.
وی وارد مدار شدن این خط را مصداق بارز این رویکرد دانست و گفت: واحد مذکور با زحمات شبانهروزی همکاران داخلی، پس از اینکه چندین سال متوقف بوده، بار دیگر با استفاده از تجارب همکاران و با قوت مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
بنابر اظهارات مدیرعامل فولاد مبارکه با بهرهبرداری از این خط تولید، علاوه بر اینکه بهرهوری تجهیزات و نیروی انسانی ارتقا یافته است، شاهد این خواهیم بود که ورق موردنیاز مشتریان در عرضهای پایین و ترکیبی و بهطورکلی محصولات مورد سفارش مشتریان و نیاز بازار را با سهولت و کیفیت بهتری تولید و عرضه خواهیم کرد.
طیبنیا اظهار امیدواری کرد سایر برنامههای شرکت برای رضایتمندی هرچه بیشتر مشتریان یکی پس از دیگری با همت همکاران به ثمر برسد تا هرچه زودتر بهطور کامل کشور از واردت ورقهای فولادی بینیاز گردد.
در پی کسب این موفقیت ارزشمند، خبرنگار ایراسین نظر برخی مدیران و دستاندرکاران این ناحیه را جویا شده است که ماحصل این گفتوگوها را در ادامه میخوانید.
بهزاد بهادرانی، مدیر ناحیه نورد سرد
با عنایت به تأکید مدیریت ارشد سازمان مبنی بر استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در زنجیره تولید فولاد مبارکه و پاسخگویی حداکثری به نیاز بازار و کشور، پروژهای تحت عنوان تولید کلاف سرد با عرض نامتقارن در واحد اسلیتر خطوط نهایی نورد سرد، تعریف شد. در حال حاضر، جهت تولید محصولات با عرض پایین که موردنیاز مشتریان فولاد مبارکه است، لازم است از ابتدای زنجیره تولید در واحد ریختهگری، تختال با عرض پایین تولید شود و سپس با همین عرض پایین سیکل تولید را در ناحیه نورد گرم و به دنبال آن در ناحیه نورد سرد طی کند. با کسب این موفقیت میتوان ضمن کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری و با سرعت بیشتر بهطور همزمان، محصولات متنوع و کیفیتری را به مشتریان تحویل داد. نکته قابلتوجه در این زمینه این است که تمامی اقدامات لازم برای راهاندازی این خط تولید با اتکا به توان فنی موجود و همکاری همکاران گروه فنی و پشتیبانی شامل تعمیرات و تعمیرگاه مرکزی، دفاتر فنی تولید و تعمیرات فنی ناحیه نورد سرد انجام شده است.
محسن زارع، مدیر محصولات پوششدار و نهایی
با توجه به اینکه تولید محصولات با عرض پایین منجر به کاهش بهرهوری کل سیکل تولید فولاد مبارکه میشود، پروژه مزبور طوری تعریف شد که از ابتدای سیکل تولید فولاد در واحد ریختهگری، تختال با عرض بالا تولید شود و در پایان سیکل تولید در ناحیه نورد سرد، در واحد اسلیتر خطوط نهایی، کلاف موردنیاز مشتری با عرض درخواستی برش طولی داده شود. در این حالت عملا با تولید یک کلاف، برای نخستین بار فولاد مبارکه قادر خواهد بود در آن واحد، پاسخگوی دو یا چند مشتری باشد.
احمد آقایی، رئیس برنامهریزی و کنترل تولید نورد سرد
یکی از عواملی که در طول فرایند تولید از فولادسازی تا نورد گرم و نورد سرد بر بهرهوری تولید تأثیر میگذارد، عرض محصولات تولیدی است. بر این اساس همواره جذب سفارشهای مذکور با سختگیریهایی همراه بوده است. بر اساس دادهکاویهای انجامشده، ۱۰۰ هزار تن از سفارشها با عرض کمتر از ۱۰۰۰ میلیمتر، در طول یک سال گذشته قابل ادغام و تولید با عرض نامتقارن بوده است که با جذب تقاضاهای بالقوه بازار، امکان افزایش آن نیز وجود دارد. حتی با انجام بازاریابیهای جدید میتوان سفارشها با عرضهای ۳۰۰ تا ۶۵۰ میلیمتر را نیز به سبد محصولات فولاد مبارکه اضافه کرد. بدین ترتیب، این پروژه علاوه بر کاهش محدودیتها در ثبت سفارش مشتری و بهتبع آن افزایش دامنه سفارشها و توسعه سبد محصولات مشتری، ارزشافزوده قابلتوجهی را نیز به همراه خواهد داشت. با بهکارگیری سیستمی که طراحی و پیادهسازی آن در حال انجام است، میتوان یک کلاف را برای دو یا چند سفارش یا مشتری تولید کرد.
با انجام و تکمیل دیگر فازهای این پروژه، ضمن کاهش زمان تولید سفارشها، افزایش کیفیت محصولات تولیدی، کاهش هزینههای فرایندی مرتبط، افزایش رضایت مشتریان، کاهش دوره تأخیرها و افزایش راندمان کل زنجیره تولید محقق خواهد شد.
گفتنی است مدیرعامل فولاد مبارکه در جریان حضور در ناحیه نورد سرد ضمن دیدار با کارکنان تولید و تعمیرات این ناحیه از زحمات و مشارکت جمعی آن ها در اجرای پروژه ها قدردانی کرد.
منبع ماین نیوز