دولت تایلند اعلام کرد: معدنی با برخورداری از حدود ۱۵ میلیون تن لیتیوم که مواد کلیدی در باتری خودروهای برقی به شمار میرود، در جنوب این کشور کشف کرده است.
مقامات تایلندی از کشف ذخایر لیتیومی خبر دادهاند که از نظر آنها سومین معدن بزرگ جهان حاوی مواد کلیدی ساخت باتری برای وسایل نقلیه الکتریکی است.
این معادن در دو مکان در استان جنوبی پانگ ناگا یافت شد، تخمین زده میشود که یک معدن حاوی ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن باشد در حالی که سایت دیگر هنوز در حال بررسی است.
سخنگوی دولت تایلند روز پنجشنبه گفت: این ذخیره بر اساس ذخایر لیتیوم شناخته شده، تایلند را پس از بولیوی و آرژانتین در جایگاه سوم قرار میدهد، این دو کشور آمریکای جنوبی به ترتیب دارای ۲۱ میلیون تن و ۲۰ میلیون تن ذخیره لیتیوم هستند.
وی افزود: این ذخایر اولین معادن لیتیوم کشف شده در تایلند است و ذخایر بزرگ سدیم نیز در شمال شرق این کشور کشف شده است، سدیم منبع دیگری برای ساخت باتری های لیتیوم هیبریدی (EV) است.
با این حال، کشف ذخایر لیتیوم در تایلند باعث ایجاد شک و تردید شده است.
پستهای رسانههای اجتماعی توسط کارشناسان تایلندی، در پاسخ به اطلاعیه دولت این کشور، اشاره کرد: کیفیت سنگ این معدن ممکن است پایین باشد و تحقیقات بیشتری برای نتیجه گیری اینکه آیا برای تولید تجاری آن مناسب است یا خیر، مورد نیاز خواهد بود.
با افزایش سرعت پذیرش لیتیوم هیبریدی در بسیاری از کشورها، تقاضا برای لیتیوم افزایش یافته است. بر اساس گزارش سازمان زمینشناسی آمریکا، تولید جهانی لیتیوم در سال ۲۰۲۲ با ۲۱ درصد افزایش به ۱۳۰ هزار تن رسید.
تایلند خودروهای الکتریکی را به عنوان یک صنعت رشد محوری قرار میدهد و بانکوک در تلاش است تا از تولیدکنندگان بزرگ خارجی سرمایه لازم برای بهرهبرداری را دریافت کند.
گریت وال موتور در ژانویه سال جاری میلادی (دی ماه) اعلام کرد که اولین خودروساز چینی است که تولید خودروهای برقی را در خاک تایلند آغاز کرده است.
در ماه دسامبر، دولت تایلند اظهار کرد: تویوتا موتور، هوندا موتور و دو خودروساز ژاپنی دیگر در مجموع ۱۵۰ میلیارد بات تایلند (۴ میلیارد و ۲۲۰ هزار دلار) در تایلند طی پنج سال برای تولید محلی خودروهای برقی سرمایه گذاری خواهند کرد.
منبع: معدن نیوز